No-image

Zdravstveni domovi Zdravstveni dom Gornja Radgona

Naslov Partizanska cesta 40
9250 Gornja Radgona

Kontakt

Telefon +386 (0)2 564 86 00
Email
Spletna stran http://www.zd-gr.si/

Opis

Zdravstveni dom Gornja Radgona je javni zdravstveni zavod, ki izvaja primarno zdravstveno dejavnost na območju občin Gornja Radgona, Radenci, Sv. Jurij ob Ščavnici in Apače, na skupni površini dobrih 200 km² in s skupnim številom preko 20.000 prebivalcev. Osnovna zdravstvena dejavnost na primarni ravni obsega predvsem preprečevanje bolezni in poškodb, odkrivanje bolezni, diagnostiko in zdravljenje na ambulantni in dispanzerski ravni ter nujno medicinsko pomoč z reševalnimi prevozi.

Zdravstveni dom je v takšni obliki, kot obstaja danes, bil ustanovljen leta 1999 z Odlokom o ustanovitvi javnega zdravstvenega zavoda Zdravstveni dom Gornja Radgona (Uradni list RS, štev. 28/99), ki so ga sprejeli takratni občinski sveti občin Gornja Radgona, Sv. Jurij ob Ščavnici in Radenci. Sicer korenine zdravstvenega doma v Gornji Radgoni segajo približno pol stoletja nazaj.

Zdravstveni dom Gornja Radgona svojo dejavnost opravlja na sedežu zavoda v Gornji Radgoni in v dveh zunanjih enotah in sicer v Zdravstveni postaji Apače in Zdravstveni postaji Sv. Jurij ob Ščavnici. Poleg dveh zdravstvenih postaj ima zdravstveni dom organizirane še tri zunanje ambulante. To so šolska zobna ambulanta v Vrtcu Radenci, ambulanta splošne medicine v Domu starejših občanov Gornja Radgona ter specialistična očesna ambulanta v prostorih »Optike Novak« na avtobusni postaji v Gornji Radgoni.
Uredi / Dodaj podatke

Mnenja 0 mnenj

Lokacija še nima komentarja.
Poznate lokacijo?
Napišite svoje mnenje ali izkušnjo in pomagajte k izboljšanju informacij.

Napiši mnenje

 

Vaši podatki bodo ostali anonimni.

Izkušnja je opis doživljanja zdravstvene oskrbe ali storitve.
Opišite zdravstvene težave, potek zdravljenja, občutke, počutje in rezultat zdravstvene oskrbe:

Mnenje je splošen opis zdravstvene oskrbe ali storitve.
Opišite vaše mnenje in ga podprite z razlogi:

V spodnjem polju označite približen datum izkušnje. (neobvezno)