No-image
Povprečna ocena: 1.7
1.7
4 ocene

dr. med. Janko Novak

SpecializacijaSplošna kirurgija
Mesto zaposlitveUniverzitetni klinični center Ljubljana

Opis

UKC Ljubljana SPS Kirurška klinika KO za abdominalno kirurgijo
Uredi / Dodaj podatke

Mnenja 6 mnenj

 • Neprijazen,aroganten,nedosleden,ni pripravljen poslušati pacienta,zapusti ordinacijo preden jo zapusti pacient,ne daje nobene moralne podpore, po narekovanju izvida se pred pacientom sprašuje kaj bi bilo narobe,pacienta(mladega 21 let) je spravil v jok z svojimi izjavami,...predvsem pa je prestar in nima kaj delati v tako zdravstveni ustanovi.

  Anonimno 20.02.2014 ob 7:08
 • Če sam ne bi imel opravka z g. Novakom bi si verjetno mislil, da predhodni komentatorji malo pretiravajo - vendar se bojim da temu ni tako. Na srečo sem imel opravka z njim samo enkrat na kontrolnem pregledu. Zaradi ponavljajočih težav sem povprašal o možnosti (sicer zelo rutinske) operacije, nakar mi je operacijo odsvetoval - kar je bilo sicer diametralno nasprostno od mnenj večih kirurgov prej. To samo po sebi niti ne bi bilo sporno, če mi ne bi hkrati na zelo nesramen način povedal da ima on izkušnje in da "pojma nimam" kaj sploh to pomeni - izkušne namreč. Gospod se več kot očitno počuti izredno ogroženega že ob kakršnem koli indicu dvoma vanj in rata zelo defenziven, kar po mojem mnenju močno vpliva na njegovo strokovnost. Nato je ob opisovanju tudi pretiraval o sami invazivnosti posega, saj mi je začel opisovati nekoliko bolj invazivno vrsto posega, ki se je izvajal v preteklosti in v zadnjih letih zgolj izjemoma. Vse to mi je izzvalo močan dvom v njegove takozvane izkušnje in strokovnost. Kakšni interesi stojijo za temi izvajanji ne vem, vendar je iz njegovega odnosa in pojasnil očitno, da pričakuje nepodučene paciente, s katerimi bo imel kolikor se le da malo dela. Da o odnosu ne govorimo. Po koncu pregleda sem bil deležen še odziva "bejžte zdej vn". Sama izkušnja me niti ne bi toliko pretresla, če ne bi prebral ostalih komentarjev tu. Kako lahko taki ljudje delajo v zdravstvu mi je res uganka.

  Anonimno 25.05.2017 ob 14:47
 • Danes sem bila prvič na pregledu pri njemu, ker imam težave s trebušnimi mišicami, raztegnjeno trebušno steno po 5. nosečnostih/porodih. In kaj je bila prva izjava dr. Janka Novaka: "Ste se zdaj nehali razmnoževati?" Njegov odnos do mene je bil hladen, visok....skratka počutila sem se zelo ponižano...me je zelo prizadelo. Do sedaj so me razni specialisti bodrili, naj grem urediti to težavo...na operacijo. Danes pa me je dr. Janko Novak zelo prestrašil glede operacije in da naj resno premislim, če je to res potrebno. Hvala Bogu me je napotil k drugemu abdominalnemu kirurgu.

  Anonimno 24.03.2015 ob 17:50
 • Bila sem prisotna pri pregledu očeta v urgentni abdominalni ambulanti. Vse osebje zasluži pohvalo (sestre in zdravnik). Situacija pa je postala popolnoma nehumana, ko se je pojavil dr. Novak. Njegove pripombe in obnašanje, vse je bilo žaljivo. Na žalost pa so bili temu priča tudi mladi zdravstveni delavci ali zdravniki, ki so najbrž še v procesu izobraževanja. Videla se je njihova zadrega in so se hitro umaknili. Srčno upam, da jim je bil to zgled, kakšen zdravstveni delavec ali zdravnik ne sme biti v nobenem primeru. Besede, ki jih je izgovoril ne smeš niti pomisliti, kaj šele izgovoriti. Način obnašanja pa res sodi "na ulico". Takih zdravnikov ne potrebujemo.

  Anonimno 05.01.2017 ob 22:04
 • V ambulanti abdominalne kirurgije na polikliniki v LJ sem bil na pregledu kjer je bil tisti dan na delu dr. med. Janko Novak, ki ga nisem poznal in sem ga videl prvič. Že v prvi minuti pogovora se je pokazala vsa njegova aroganca in neprofesionalnost do pacienta, ki je že mejila na nesramnost. Pripravljena sem imel vprašanja, ampak če sem ga hotel kaj vprašati je povzdignil glas, da me preglasi in nadaljeval z natolcevanjem stvari, ki so mi bile že jasne. Če pa sem že uspel priti do besede je "poslušal" tako, da je obrnil hrbet in odšel skozi vrata v sosednjo ambulanto. Na enak načij je tudi odgovarjal, če sploh. Ob obiska od katerega sem si obetal odgovore na moja vprašanja glede bolezni sem odnesel bolj malo. Doma sem pogledal na izvid da vidim kdo je ta katastrofalen zdravnik sploh bil, vtipkal ime Janko Novak v Google in našel tole stran, kjer sem ugotovil, da sploh nisem edini s slabo izkušnjo pri njem. Upam, da ga nikoli več ne vidim.

  Anonimno 01.08.2017 ob 19:08
 • Ze nekaj let nazaj me je dr. Janko Novak operiral. Moje izkusnje z njim bi si zelela izbrisati iz spomina. Takrat sem bila stara 18 let. Proktoloski pregled je bil cloveku nedostojen, posmehljiv, grob in niti postopka pregleda mi ni povedal. Pocutila sem se kot bi me posilil, dobesedno. K temu zdravniku sem morala prihajati redno, vedno znova me je bilo strah, dan pred pregledom so bile za mene travme. Na preglede, ki jih je bilo nekje 3o, je na meni pustil pecat za celo zivljenje. Takrat, to je bilo 2o let nazaj, nisem vedela, da lahko izberem drugega zdravnika. Grozno je bilo, tega nikomur ne privoscim. Nikoli v zivljenju me ni nihce tako psihicno unicil. Na koncu me pa tudi ni postimal kot bilo treba. Vsekakor si ne zasluzi naziva dr., ne glede na diplomo. Pa se nasvet, resi se kdor se more pred njim. Luna

  Anonimno 12.04.2016 ob 14:12

Napiši mnenje

 

Vaši podatki bodo ostali anonimni.

Izkušnja je opis doživljanja zdravstvene oskrbe ali storitve.
Opišite zdravstvene težave, potek zdravljenja, občutke, počutje in rezultat zdravstvene oskrbe:

Mnenje je splošen opis zdravstvene oskrbe ali storitve.
Opišite vaše mnenje in ga podprite z razlogi:

V spodnjem polju označite približen datum izkušnje. (neobvezno)

Odnos do pacientov
Kvaliteta zdravljenja
Zaupanje
Dostopnost
Oceno oddajte le v primeru, da za ovrednotenje zdravnika obstajajo objektivna dejstva.

Za objavo komentarja na stran boste prejeli povezavo na vaš email naslov. Prosimo za objavo samo resničnih podatkov, ki se navezujejo na delo zdravnikov in institucij. Namen spletne strani Zdravniki.org ni blatenje zdravnikov in zdravstvenega osebja, ampak deljenje izkušenj in mnenj, ki omogočajo zdravnikom vpogled v njihovo delo, in pacientom lažjo izbiro zdravnika. Vsi žaljivi komentarji bodo iz strani izbrisani.