No-image
Povprečna ocena: 2.5
2.5
15 ocen

dr. med. Matej Kolar

SpecializacijaOtorinolaringologija
Mesto zaposlitveSplošna bolnišnica Celje
Uredi / Dodaj podatke

Mnenja 20 mnenj

 • Bila sem na pregledu v ambulanti oddelka ORL v SB Celje. Napotena sem bila z napotnico "nujno", saj imam težave z nosnim delom žrela. Zdravnik Matej Kolar, ki me je "pregledal", je bil izredno nesramen in nespoštljiv. Najprej me je arogantno nagovoril, da kaj pa mi je in zakaj imam napotnico z oznako "nujno" (ki jo je napisal osebni zdravnik - mislim da on že ve, zakaj jo je napisal). Nato me je grobo pregledal v celih 10 -15 sekundah in ugotovil, da mi ni nič. Na koncu je na aroganten, ošaben in celo posmehljiv način rekel, da naj jem vitamine in pijem čaj. Jaz pa imam težave, zaradi katerih težko požiram, težko diham in imam tudi glavobole. Mislim, da si takšnega odnosa oseba, ki naj bi bila intelektualna ter visoko izobražena ne bi smela privoščiti. PS: Verjetno bo res držalo, kar se govori po Savinjski dolini, da v SB Celje delajo le še tretjerazredni zdravniki in če hočeš sebi dobro, pojdi v drugo bolnišnico.

  Nina 23.02.2012 ob 20:55
 • Tudi jaz imam enako mnenje kot vsi ti ljudje.lp

  Anonimno 31.05.2014 ob 22:03
 • Prebiram komentarje-mogoče se je dr. Kolar zamislil nad svojim obnašanjem v ordinaciji. Imam namreč zelo slabo izkušnjo z njim in ko pridem na ORL zahtevam da me ne naročijo v času ko je on v ordinaciji, ker se nebi dobro končalo če ga srečam. Zelo lepo pa je če je spremenil komunikacijo s pacienti.

  Anonimno 15.12.2015 ob 21:24
 • Strokovnjak z izvrstnim smislom za humor. Celjski dr. House. <3

  Anonimno 19.03.2015 ob 19:25
 • Tudi jaz sem bila pri dr. Kolar Mateju in imam podobno izkušnjo z njegovo aroganco in posmehljivostjo. K njemu me je napotila moja osebna zdravnica zaradi bule na vratu, njegovo mnenje je bilo, da on ne zatipa nobene bule, da češ kaj si moja zdravnica in jaz namišljava. Nato sem šla na UZ, in zdravnik je ugotovil, da imam cisto in mi je naredil punkcijo. Očitno ni dovolj strokovno podkovan, da bi začutil zatrdlino na vratu. Bolj arogantnega in domišljavega zdravnike še nisem srečala. Da ne govorim kakšen odnos je imel do mojega sina. Sramota. Do tega foruma sem pa prišla, ker iščem še kakšno ORL ambulanto v celjski regiji, ker v Celje ne grem več.

  Anonimno 21.11.2013 ob 13:32
 • VSE DRŽI. Aroganten, domišljav, nestrokoven, nekorekten, sestram daje seksualne opazke vpričo pacientov... Mi je dejal, da nimam krvavitve, čeprav je trajalo več kot mesec dni, da se je čisto resorbirala. Zgornji komentar pa je verjetno napisal sam.

  Anonimno 10.02.2016 ob 0:04
 • Matej Kolar je bil moj sosolec in najboljsi prijatelj v srednji zdravstveni soli v Celju. Midva sva skupaj delila solsko "klop", igrala stirirocno klavir in se dobila skoraj vsak teden na tenisu... Enkrat sem bil jaz pri njem v Laskem, drugic pa on pri meni na Polzeli. Leta so minila in vsak je sel po svoje. Jaz ze 30 let zivim in delam v tujini, tako da se ze leta nisva vec srecala. Ko pa berem te negativne komentarje, si ne morem zamisliti, da je to Matej, katerega sem jaz nekoc poznal. Kaj jaz mislim, je da nobeden od nas ni sposoben 365 dni v letu od jutra do vecera biti samo nasmejan in prijazen... Verjemite, to je samo utopija, ki si jo seveda vsakdo zeli in od drugih pricakuje. Pa brez zamere!

  Simon Ocvirk 31.07.2016 ob 1:25
 • VSE DRŽI. Aroganten, domišljav, nestrokoven, nekorekten, sestram daje seksualne opazke vpričo pacientov... Mi je dejal, da nimam krvavitve, čeprav je trajalo več kot mesec dni, da se je čisto resorbirala. Zgornji komentar pa je verjetno napisal sam.

  Anonimno 10.02.2016 ob 0:05
 • Tudi jaz poznam dr. Kolarja, saj sem nekaj časa delala z njim. Res je kar pišete: zna biti domišljav, občasno aroganten, morda tudi kdaj neprofesionalen v komunikaciji. Je pa dejstvo, da je izjemen specialist ORL področja, z ogromno strokovnega znanja tudi internistike in ob takšnem ali drugačnem zdr. zapletu, je eden tistih, ki odreagira umirjeno, modro in varno tako za zaposlene kot paciente. Res je tudi, da starše otrok, ki pridejo na ORL pregled z žemljo v ustih, arašidom v nosku ali igralno kroglico v ušesu, gleda postrani in pove kakšno besedo bolj na trdo.... Mu ni za zameriti, saj dobro ve, kako se lahko konča takšen zaplet in kako malo manjka do katastrofe. Je poseben, a za ta oddelek nepogrešljiv in morda je res Celjski dr. House. Tisti, ki nikoli niste bili odgovorni za življenja ljudi, težko razumete določene trenutke zdravnikov. S tem ne mislim, da si lahko vse dovolijo, ampak da imajo lahko kdaj slab dan tudi oni. Dr. Kolar ni "pocukran", ni hinavski in mislim, da ne zna biti neiskren, je pa direkten in strog do sebe in drugih. Nekateri to težko prenesejo. Svoje prijatelje in znance sem vedno napotila k njemu in nihče ni bil nikoli razočaran. Tudi na moja otroka je naredil izjemno pozitiven vtis. Vi pa imate na ORL precejšen nabor odličnih zdravnikov in možnost izbire je vaša.

  Anonimno 07.11.2017 ob 1:06
 • ... in če bom še kdaj potrebovala ORL specialista, bom poiskala njega.

  AA 30.03.2015 ob 21:54
 • VSE DRŽI. Aroganten, domišljav, nestrokoven, nekorekten, sestram daje seksualne opazke vpričo pacientov... Mi je dejal, da nimam krvavitve, čeprav je trajalo več kot mesec dni, da se je čisto resorbirala. TUDI S TEM SE STRINJAM (a če ima človek nesrečo, na žalost ne more izbirati kam bo šel!): Verjetno bo res držalo, kar se govori po Savinjski dolini, da v SB Celje delajo le še tretjerazredni zdravniki in če hočeš sebi dobro, pojdi v drugo bolnišnico. AMPAK Z NEKATERIMI SVETLIMI IZJEMAMI, KOT JE DR. ZUPAN BOŠTJAN! Zgornji komentar pa je Kolar verjetno napisal sam.

  Anonimno 10.02.2016 ob 0:13
 • Tudi jaz sem imela izkusnjo z dr. Kolarjem. Imela sem tezave z bezgavkami ter mandlji, ki srm jih imela vec kot dve leti zatecene. Koncno sem sr spravila k zdravniku, in ta me je poslal na ORL. Dobila sem Kolarja in ko sem pri njem bila prvic pregledana, sm odsla iz bolnisnice kar malo prestraseno. Rekel mi je da to ni potrebno zdravljenja, mi je pa pregledal tudi nos in zrelnico, katero sm imela izredno povecano, ter nosne luknje zaprte, posledicno tudi nisem morala dihati. In moram reci da sem k sreci prisla k temu zdravniku da mi je povedal kak je dejansko z mano narobe, ker mi osebna zdravnica ni nikoli nic rekla, sam zrelnico odstranijo le malim otrokom. Na prvem pregledu je bou res malce nesramen, toda na nadaljnih pregledih, ter operacijo in zdravljenju, je biu izredno prijazen, spostljiv, in tudi nezen z odstranitvijo tamponov, se celo rekel mi ke da sem zelo korajžna punca. Ko sem se posalila, da bi aspirator(s katerim ti posesa kri iz nosu) imela doma, ce si ga lahko izposodim, se je res iz srca nasmejau. Tako da jaz imam zelo pozitivno misljenje. Tako kot imamo mi slab dan, ga imajo tudi nasi zdravniki, pa profesionalost gor ali dol, vec kot 30 let istega dela, ti vcasih presede. Vsakemu, vem pa zato ker delam v gostinstvu, kjer moras biti spostjiv in profesionalen do gostov, ampak kaken dan pac ne gre.

  Anonimno 19.02.2015 ob 17:08
 • Moj sin, star 4 leta je imel povečano žrelnico in posledično nenehna vnetja ušes. Dr.Matej Kolar mi je za sina dobesedno izjavil: "Če bo vaš sin brez ušes, bo pač brez ušes!" Bila sem šokirana in kot mama sem dala vse od sebe, da je bil čimprej operiran. Od doktorja Kolarja nisem dobila nobenih navodil, nič. Ko je bil sin hospitaliziran in je po operaciji žrelnice od narkoze ves dan bruhal, je na vizito prišel ravno ta zdravnik. Doživela sem ga skrajno arogantno! Medicinska sestra pa je bila zraven njega čisto prestrašena. Drugi orl specialisti so bili zelo korektni, vljudni. Urša Polko

  Urša Polko 27.03.2013 ob 13:29
 • Se pridružujem zgornjemu mnenju. Medicina je umetnost in ne obrt, in sem doživel da se bil pregledan v 10 sekundah, pa še ko je vrgel orodje s katerim me je pregledal v posodo z razkužilom, me je pošprical po hlačah in obrazu. Rekel bi da je bil aroganten, zaradi česa to ne vem, mogoče slab dan.

  Anonimno 01.04.2012 ob 19:08
 • Čutim dolžnost, da tudi jaz napišem izkušnjo z dr. Kolarjem, ki pa je pozitivna. Konec avgusta sem bila na operaciji nosnega pretina in moj sobni zdravnik je bil prav on. Ko se mi je nekaj časa po operaciji vlila kri iz nosa, je hitro odreagiral in mi zamašil nos z dodatnim trakcem in me bodril med delom, češ da bo malo bolelo, pa niti ni bilo tako hudo. Tudi pri odstranitvi tamponov iz nosa je imel zelo "blage" roke in sploh ni bilo hudo. Skratka kot zdravnika v svoji stroki ga ocenjujem pozitivno: naredi tisto kar mora, kratko in jedrnato, brez nepotrebnega razpredanja. Seveda pa je tudi samo človek, ki ima svoj karakter. Mogoče res deluje malce zadržano. Včasih mislimo, da je zdravnik nek "mali bog" in pozabimo, da je samo človek, ki tudi lahko ima svoje težave, je utrujen od celodnevnega dežurstva itd. Torej ne smemo biti prehitri v svojih sodbah in ga skušati razumeti.

  Vladimira 10.09.2014 ob 21:35
 • Bil sem na urgenci na pregledu zaradi bolečine in slabšega sluha v ušesih po akustični travmi. Pregled je bil malo neprijeten v smislu opazk. Mogoče je to bil črni humor in ni imel slabih namenov, mi pa ni bilo do humorja saj sem imel in še imam hudo bolečino. Skrbi me tudi, če se mi bo sluh vrnil, tudi glava me boli. Ko sem opisal, da me je včeraj po poku boleli predvsem eno, nato danes zjutraj še drugo uho mi je odvrnil, če je šlo čez eno v drugo uho. Ko sem ga vprašal kako dolgo bo bolečina trajala mi je odvrnil, da če bi to vedel bi dobil nobelovo nagrado. Ker imam malo nepravilno držo, mi je rekel da naj se zravnam da me lahko pregleda in da imam usločen vrat kot kifeljc. Sestra zgoraj na pregledu slušne funkcije prijazna. Ko sem po akustičnem pregledu prišel nazaj, sem ga nekaj hotel vprašati glede ušesa in poškodbe, ki sem jo enkrat že imel in mi ni pustil do besede. To slednje razumem saj je bila gneča. V smislu strokovnosti nimam pripomb nad predpisano terapijo. Na elektronski recept mi je eno zdravilo pozabil napisati in sem moral nazaj, ampak to se lahko vsakemu zgodi, posebej ko je gneča in stres. Očetu je pred leti operiral bazalnocelični karcinom pri ušesu in minimalni varnostni rob je upošteval in mu je odstranil vse celice in recidiva ni bilo. Ni mu poškodoval nobenega senzoričnega ali motoričnega živca. Torej je strokovno uspešen. Ne opravičujem njegovega odnosa, vendar pri meni prvo šteje zdravljenje nato odnos, saj lahko je zdravnik zelo prijazen, pa slabo zdravi in obratno. Najbolje pa je, če je oboje na nivoju. Malo empatije do pacientov in razumevanja ne bi smelo biti pretežko, se pa verjetno z leti nabere in delo postane rutina. Mi je pa obisk pri zdravnik vzelo 6ur- od čakanja pri osebnem do končno predpisane terapije pri specialistu in obisk v lekarni. Skupno oceno bi dal 4/5.

  79 49
  Anonimno 12.10.2019 ob 0:31
 • Moja izkušnja z dr. Kolarjem je pa takšna. Bil sem pripeljan na urgenco v SB Celje, ker me je poškodovala kosilnica pri košnji trave in sicer sem dobil kamen v glavo - nos. Na urgenci me je pregledal dr. Radko Komadina, moram reči, da je bil vljuden in prijazen. Ugotovili so, da imam zlomljen nos in me na nadaljnje zdravljenje napotili na ORL, dežuren je bil dr. Kolar. Moram reči, da me je "orenk" pregledal, bil spoštljiv in prijazen. Nimam ene žal besede čez zanj rečit, samo za operacijo se nisva morala uskladiti. Res pa je, da sem bil iz urgence gor k njimi napoten.

  Anonimno 24.08.2014 ob 12:40
 • Prišel na pregled zaradi resnih težav s tinitusu. Človek me ni nič vprašal pogledal v uho, nos, porinil palico v žrelo in rekel vse zgleda ok in pričakoval, da grem. 2 meseca se čakal da me je v 15 sekundah odje*al. Odsvetujem tega "specialista"

  16 14
  Anonimno 11.05.2022 ob 8:36
 • Bil danes pri njemu zaradi dolgotrajnega tinitusa pregled 30s na hitro ušesa usta nos. Zdravila za to ni boste pač imeli tinus do konca življenja to mi je povedal. Nesramen nestrokoven arogantev.

  4 2
  Anonimno 19.01.2023 ob 18:17
 • Nesramen aroganten nestrokoven. Tista sestra je samo v dol gledala .Pridem v ambulanto zaradi tinitusa pogleda ušesa samo z nastavkom nos usta vse skupaj 30s. Ja tko je zdravila za tinitus ni bo vam pač šumelo do konca življenja...

  3 2
  Anonimno 20.01.2023 ob 13:18

Napiši mnenje

 

Vaši podatki bodo ostali anonimni.

Izkušnja je opis doživljanja zdravstvene oskrbe ali storitve.
Opišite zdravstvene težave, potek zdravljenja, občutke, počutje in rezultat zdravstvene oskrbe:

Mnenje je splošen opis zdravstvene oskrbe ali storitve.
Opišite vaše mnenje in ga podprite z razlogi:

V spodnjem polju označite približen datum izkušnje. (neobvezno)

Odnos do pacientov
Kvaliteta zdravljenja
Zaupanje
Dostopnost
Oceno oddajte le v primeru, da za ovrednotenje zdravnika obstajajo objektivna dejstva.

Za objavo komentarja na stran boste prejeli povezavo na vaš email naslov. Prosimo za objavo samo resničnih podatkov, ki se navezujejo na delo zdravnikov in institucij. Namen spletne strani Zdravniki.org ni blatenje zdravnikov in zdravstvenega osebja, ampak deljenje izkušenj in mnenj, ki omogočajo zdravnikom vpogled v njihovo delo, in pacientom lažjo izbiro zdravnika. Vsi žaljivi komentarji bodo iz strani izbrisani.