No-image

Klinike Psihiatrična klinika Ljubljana – Polje

Naslov Studenec 48
1000 Ljubljana

Kontakt

Telefon +386 (0)1 587 21 00
Fax +386 (0)1 528 46 18
Spletna stran http://www.psih-klinika.si

Opis

Temelje za izdelavo vizije razvoja Psihiatrične klinike Ljubljana (v nadaljnjem besedilu PK Ljubljana) predstavljajo načela poslovanja javnega zavoda, to so načela zakonitosti, preglednosti in poslovne učinkovitosti. Vsa načela služijo uresničevanju poslanstva javnega zdravstvenega zavoda.
Izdelava vizije razvoja pa temelji tudi na opredeljeni razvojni politiki zdravstva v R Sloveniji ter predpostavki o urejanju pravnega in socialnega okolja za področje zdravstva. Gre za pričakovano novo opredelitev razmerij med javnim in tržnim ter med javnim in zasebnim v zdravstvu, kar je mogoče pričakovati s sprejetjem novega Zakona o zavodih in z napovedano Novelo Zakona o zdravstveni dejavnosti.
Vizija razvoja PK Ljubljana torej upošteva pričakovano novo zakonsko ureditev javnega in tržnega področja v zdravstvu, in sicer v skladu z direktivami EU.
Ob tem vizija razvoja upošteva tudi možnosti za vključevanje zasebnega interesa v javni sektor v zdravstvu, v okviru obstoječih zakonskih predpisov in pričakovane pravne liberalizacije na tem področju ter možnosti za povečanje obsega trženja posameznih vrst in skupin zdravstvenih storitev.
To mora služiti izboljšanju kakovosti in obsega storitev za paciente, ne sme pa ločitev na javno in tržno področje poslabšati oziroma zmanjšati ravni zdravstvene ponudbe PK Ljubljana na področju psihiatrije.
V celotnem zdravstvu in s tem tudi v psihiatriji se pričakuje uvedba standardov kakovosti, kar je ena od pomembnih predpostavk v tej viziji razvoja.
Uredi / Dodaj podatke

Mnenja 1 mnenje

  • Oni služijo tržnemu področju v zdravstvu, pa nobenemu drugemu. Zato se pa pacienti stalno vračajo.

    Anonimno 31.07.2016 ob 19:29

Napiši mnenje

 

Vaši podatki bodo ostali anonimni.

Izkušnja je opis doživljanja zdravstvene oskrbe ali storitve.
Opišite zdravstvene težave, potek zdravljenja, občutke, počutje in rezultat zdravstvene oskrbe:

Mnenje je splošen opis zdravstvene oskrbe ali storitve.
Opišite vaše mnenje in ga podprite z razlogi:

V spodnjem polju označite približen datum izkušnje. (neobvezno)

Za objavo komentarja na stran boste prejeli povezavo na vaš email naslov. Prosimo za objavo samo resničnih podatkov, ki se navezujejo na delo zdravnikov in institucij. Namen spletne strani Zdravniki.org ni blatenje zdravnikov in zdravstvenega osebja, ampak deljenje izkušenj in mnenj, ki omogočajo zdravnikom vpogled v njihovo delo, in pacientom lažjo izbiro zdravnika. Vsi žaljivi komentarji bodo iz strani izbrisani.