No-image
Povprečna ocena: 1.9
1.9
5 ocen

dr. med. Neva Volk

SpecializacijaInterna medicina
Mesto zaposlitveOnkološki Inštitut
Uredi / Dodaj podatke

Mnenja 6 mnenj

 • Pred približno dvemi leti sem odpeljal mamo v sprejemno ambulanto k dr. Nevi Volk. Omenjena zdravnica nam je zrecitirala monolog o bolezni moje mame. Ko naju je z mamo kaj zanimalo in sva hotela dr. Volkovo kaj vprašati, sva dobila osoren odgovor, da sedaj govori ona in naj jo ne prekinjava. Po zrecitiranem monologu sva z mamo dobila občutek, da je najin čas obiska s tem zaključen. Na koncu obiska sva dobila knjigo o raku. Verjetno zaradi tega, če nama ni kaj jasno naj si prebereva in je ne bi kaj vprašala. Po opisanem obisku sva z mamo ponižno, hodila na naslednje preglede in bognedaj, kaj vprašala. Če sva se le spozabila in kaj vprašala se je zdravnica znervirala in postala rdeča v glavo,odgovorov pa seveda nisva dobila. Enkrat sem si dovolil iti sam v njeno ambulanto, ker je mami na hodniku postalo slabo in so jo dali ležat v sobo zraven hodnika. Zdravnico sem prosil, če mami ne omenja besede rak. Odgovorila mi je, da je beseda rak,lepa slovenska beseda, da se moja mama zdravi v bolnišnici z rakastimi obolenji in da bo to besedo uporabljala še naprej. Menil sem, da me zdravnica ni razumela, kaj sem ji hotel povedati. Hotel sem ji pojasniti, da nisem prišel k njej zaradi tega, da bi skrivala bolezensko stanje mame ampak, da bi nehala z vsakokratnim ponavljanjem:"zbolela ste za neozdravljivim rakom". Postala je temno rdeča v glavo in mi odvrnila, da bo besedo rak uporabljala še naprej. Ogorčen in poln začudenja sem zapustil ambulanto v katero nisem več nikoli stopil. Nisem mogel verjeti, da je lahko zdravnik, ki zdravi ljudi, ki so v veliki večini izgubili bitko z življenjem, tako nečloveški in brezčuten. Začuda pa mami tisti dan ni omenila, da je zbolela za neozdravljivim rakom. Konec leta 2013 je bila mama urgentno pripeljana na oddelek v bolnišnico. Tukaj pa jo je zdravnica zbombardirala z nenehnim ponavljanjem zbolela ste z neozdravljivim rakom in kolikokrat vam moram to povedati. Šla je tako daleč, da je bilo nerodno medicinski sestri zraven. Po odhodu zdravnice je ta ista medicinska sestra tolažila mamo in ji rekla, da ne ve kaj je bilo z zdravnico danes. Potrebovali smo kar nekaj dni, da smo mamo potolažili , da ni prebedela vseh noči tuhtajoč o raku. Upam, da smo z dr. Nevo Volk imeli samo mi takšno neprijetno izkušnjo,saj menim, da si tamkajšnji bolniki zaslužijo topel, človeški, razumevajoč odnos. Prav tako menim, da zdravnici ne bi padla krona z glave, če bi namesto besede rak, uporabila besedo tumor ali karcinom. Nikoli ne bom in ne morem razumeti, da se nekdo do tako bolnega človeka,lahko tako obnaša in ga po nepotrebnem spravlja v depresijo in neprespane noči. Goran Abramovič

  Goran Abramovič 29.12.2014 ob 13:15
 • Zame je ena velika baraba in če jo dobim pred oči jih bo slišala. Zdravila družinskega člana, grozi in prepoveduje še vitamine uzet ker bodo škodili kemoterapiji s katero se tako hvali kolko vredno "zdravilo" ti da. Enako slišim od drugih pacientov kateri trpijo in vsi družinski člani. Ta žena je brez vsakega znanja o raku samo biznis jo je. Odpoved takoj!

  Anonimno 10.05.2016 ob 12:52
 • Zelo hudo nam je, a vendar ob prvem pregledu mojega bolnega moža, sva naletela na grozno reakcijo zdravnice, ob vprašanju kako mu je, ji je začel razlagati, pa se je nenadoma tako hudo razburila, da je postala vsa rdeča v glavo in naju napadla, češ da je ona samo zdravnica, da ne dela privilegijev in čudežev. Nikakor se ni umirila in sva bila oba čisto šokirana nad nerazumljivim odnosom. Že pred tem pa naju je pustila čakati tri ure in pol s tem da je bil mož tako slab, da je boral ležati na hodniku. Naprej je vzela vse tiste ki so prišli za nama. Po vprašanju, zakaj še vedno čakava, je sestra odgovorila, da zdravnica pač pokliče tistega, za katerega se ona odloči. Šokantno! Pri boju za življenje in krhkosti hudo bolnih ljudi, bi morali biti zdravniki bolj človeški. Odločno odsvetujem zdravljenje pri tej zdravnici.

  Anonimno 11.08.2012 ob 7:18
 • Nestrokovnost in obupna komunikacija. Taki ljudje ne bi smeli delati v zdravstvu.

  98 48
  Anonimno 13.12.2017 ob 10:54
 • Pišev v imenu žal že pokojnega moža. Navedene zdravnica se je zelo trudila za njegovo zdravje, bila je zelo dostopna, poslušala njegove težave probleme, vlivala upanje, dajala pozitivno moč in energijo, bila dostopna tudi izven časa rednih pregledov. Skratka pridobila si je neizmerno zaupanje nas vseh in se ji želim tudi v njegovem imenu še enkrat zahvaliti.

  janez korelc 25.11.2012 ob 10:12
 • Sama spremljam mamo od septembra pri zdravljenju in sem slučajno naletela na komentarje v zvezi z dr. Nevo Volk. Ko sem prebrala komentarje sem začudena, ker je moja izkušnja z njo zelo dobra, pa tudi mama ji zelo zaupa., kar je pri ljudeh z diagnozo rak zelo pomemebno. Z dr. Volkovo sem se prvič srečala v ordinaciji. Bila sem prav začudena, ko je mama povedla, da jo je prišla pogledat v sobo, kjer je prejemala kemoterapijo. Poleg tega sem bila zelo presenečena, ko sva jo srečali dr. Volkovo odhajajočo iz službe in se je ustavila in nama prijazno razložila situacijo. Za piciente si vedno vzame čas, zato pa je pri njej potrebno malo dlje čakati, pa nič zato, se splača. Človek ima samo eno življenje in bolj me skrbi, da Onkološki dobesedno poka po šivih. Osebje je tam zelooo prijazno, kar se mi zdi fascinantno, glede na to, da imajo OGROMNO dela. Je pa zastrašujoče, da se nihče ne vpraša zakaj je tako! ZRAK, VODA, HRANA,...KAJ JE VZROK? Ker posledice so alarmantne.

  4 4
  Anonimno 12.02.2020 ob 11:35

Napiši mnenje

 

Vaši podatki bodo ostali anonimni.

Izkušnja je opis doživljanja zdravstvene oskrbe ali storitve.
Opišite zdravstvene težave, potek zdravljenja, občutke, počutje in rezultat zdravstvene oskrbe:

Mnenje je splošen opis zdravstvene oskrbe ali storitve.
Opišite vaše mnenje in ga podprite z razlogi:

V spodnjem polju označite približen datum izkušnje. (neobvezno)

Odnos do pacientov
Kvaliteta zdravljenja
Zaupanje
Dostopnost
Oceno oddajte le v primeru, da za ovrednotenje zdravnika obstajajo objektivna dejstva.

Za objavo komentarja na stran boste prejeli povezavo na vaš email naslov. Prosimo za objavo samo resničnih podatkov, ki se navezujejo na delo zdravnikov in institucij. Namen spletne strani Zdravniki.org ni blatenje zdravnikov in zdravstvenega osebja, ampak deljenje izkušenj in mnenj, ki omogočajo zdravnikom vpogled v njihovo delo, in pacientom lažjo izbiro zdravnika. Vsi žaljivi komentarji bodo iz strani izbrisani.