Medium_rok_vengust
Povprečna ocena: 2.4
2.4
3 ocene

dr. med. Rok Vengust

SpecializacijaOrtopedska kirurgija
Mesto zaposlitveUniverzitetni klinični center Ljubljana

Kontakt

Telefon+386 (0)1 522 34 77
E-mail
Uredi / Dodaj podatke

Mnenja 5 mnenj

 • Kot vidim v zgornjem prispevku se v enem letu in nekaj mesecev ni nihče oblaglasil na prispevek, ki ga je dal predhodni sogovornik. Pri slučajnem iskanju po spletu sem naletel na navedeni prispevek in se pri tem resno vprašam zakaj se ne ozdravi ampak se samo zdravi. Odgovor je sila enostaven in sogovornik pred menoj je sila naiven, da bo dočakal, da bodo se dogovorili med seboj, saj potem nebi imeli večm možnosti dodatnih zaslužkov. Tukaj pa naletimo na problem, kateri je škodljiv za večjo skupino ljudi. ZAto se tudi sam vprašam zakaj se ne daje določenih navodil javno in se v priemrih, da niso pravilne, če recimo ortoped trdi, da niso pravilne ne pove katera so pravilna. Sam mislim, da lumpi dajejo namerno napačna navodila, da si urejajo delo za naprej in se igrajo z zdravjem ljudi. Tukaj pa že trčimo v sistemsko korupcijo in to je izrtedno nevarno. Tudi mene zanima ali ima pravico ortoped podati navodilo, ki demantira fiziatra in ali je dolžan dati v pisni obliki, saj kolikor gledam pacientove pravice je apcient dolžan spoštovati navodila in po mojem prepričanju so pisna navodila nad ustnimi. V primeru smrti lahko pisna veljajo kot dokaz in ustna pa jih lahko zmanipulirajo do konca in očitno dela ta ortoped na ustnih, da se zaščiti pred morebitnimi sancijami. Nevem po tem, da nis nihče odgovoril več kot eno leto in pol bi rekel, da vse poti vodijo v smer proizvodnje megle. ZAto tudi sam se pridružujem prejšnjemu mnjenu in mislim, da je predhodni sogovornik sila naiven, da bo dočalal problem, k iga je javno izpostavil.

  Tone BARL 27.12.2014 ob 6:34
 • Moje dobronamerno opozorilo je, da naj pri svojem delu bo bolj natančen in naj pazi na goljufije, ki jih opravljajo drugi z namenom, da bi zaščitili sebe. Pri tem pa naj ne podpira takšnih barabij. Sam osebno sem imel z njim sila čudne probleme. Pošlje me na FIZIATRIJO. TAm poiskušamo rešiti z več strokovnjaki problem in ugotavljamo nove gibe, ki so potrebni zaradi operacije in poškodbe. FIZIATER poda navodila in celo določi izobraževnje. A žal meni, da to ni pravo, čeprav celotna stroka govori, da se aktivnosti ne smejo izvajati, katere povzročajo bolečino. Tudi v slednjem so FIZIATRI šli v to smer. TUKAJ moram pohvaliti delo celotne ekipe, ki je naredila izredno veliko. Žal pa očitno se je zdelo zamalo pa sam trdi, da te niso prava navodila in sam pa noče dati oziroma jih preklicati. Zato menim, da je njegovo delo bolj na IZI in ne spoštuje navodil drugih oziroma jih noče priznavati. Sočasno pa noče dati svojih pisnih navodil. Sedaj pa bodi pameten in koga spoštovati. ČE je fiziatrija naredila neko rehabilitacijo, ki je strokovno na visokem nivoju in če ortoped daje neresnične navedbe v izvidih nemoremo pričakovati boljšega stanja v zdravstvu. ZAto dobronamerno predlagam, da naj stopijo skupaj ortopedi, FIZIATRI in naredijo simulacije v primerih, ko gre za neuspelo operacijo in po možnosti še pozovejo dotično osebo in skupaj ugotovijo kdo je podal napačne diagnoze in kako jih odpraviti. Ter naj se za vraga zmenijo o pravilnih ukrepih pri zdravljneju. EGO dela samo škodo zdravstveni blagajni in negativno oceno vpletenim. Moje mnenje je namenjeno v smer reševanja problemov v priemrih neuspleih operacij in kako bi rešili takšne primere. Prikrivanje naredi še več škode.

  Anonimno 27.09.2013 ob 14:24
 • Pred 2 leti me je operiral za vratno hrbtenico in operacija ni uspela, kot bi morala. Ploščice mi je vstavil postrani in pri tem so mi stiskale živce. Po operaciji nisem čutil rok. Ko sem poiskal mnenje pri drugih specialistih(tudi v Avstriji) in vsi so podali mnenje nezmožnosti dela, a le on mi je rekel, naj začnem z rehabilitacijo na delavnem mestu. Ko sem ga ponovno obiskal je imel aroganten odnos in me spraševal, kaj bi sploh rad od njega. Ne priporočam glede operacije na vrtni hrbtenici.

  Brane Ambrožič 22.05.2015 ob 14:46
 • Po dveh letih neznosnih bolečin v predelu ledvene hrbtenice in po seriji pregledov ( tudi samoplačniških) sem bil pregledan pri prof. Vengustu. Takoj je ob pregledu MRI posnetkov postavil pravilno diagnozo in jo v nadaljevanju podkrepil z rezultatom testa z diskografijo, ki jo kolikor vem opravlja le on pri nas. Predvidel je zatrditev ledveno-križnega prehoda (L5-S1) po novi metodi s spodnjim pristopom in vstavitvijo centralnega vijaka ( AxiaLIF) z dodatno stabilizacijo malih sklepov (faset) s pomočjo fasetnih viijakov (Vectre). Operiran sem bil leta 2011. Nekaj ur po operaciji sem s pomočjo fizioterapevtke vstal in naredil nekaj korakov. Teden dni po operaciji sem lahko prehodil en kilometer.Šest let po operaciji lahko rečem, da sem prof. Vengustu lahko samo neizmerno hvaležen za to, da danes skoraj normalno živim, hodim, plavam....in so tiste nevzdržne bolečine le še oddaljen spomin.Poudariti moram, da sem kot športni pedagog imel o anatomiji in fiziologiji določeno predznanje, ki sem ga ob nastopu težav s hrbtenico osvežil in poglobil. Tako je bilo tudi meni lažje izbrati operaterja in njegovo metodo posega.

  Marijan Minkuz 14.12.2017 ob 21:30
 • Zaradi degenerativne bolezni medvretencne ploscice (DDD) med petim ledvenim (L5) in prvim kriznim (S1) vretencem mi je julija 2010 dr.Vengust opravil zatrditev vretenc z metodo TRANSAKSIALNA IN TRANSARTIKULARNA FIKSACIJA oz. AxiaLIF. Po operaciji sem imela hude bolecine v krizu in trtici, ki sem jih lahko zmanjsevala le z lezanjem. Dr.Vengusta sem veckrat prosila za pomoc, a mi je vedno trdil, da je vse v redu. Decembra 2011 je preiskava SPECT/CT v SVICI pokazala, da sta oba transartikularna oz. fasetna vijaka zavrtana tako globoko, da vretenc ne fiksirata. Vretenci sta bili nezarasceni, kar je pomenilo gibanje vretenc na aksialnem vijaku, mesta mehanicne preobremenitve in bolecino. Maja 2012 sem imela v NEMCIJI revizijsko operacijo,s katero je nevrokirurg odstranil fasetna vijaka in vretenci dodatno fiksiral s pedikarnimi vijaki. Povedal je, da dr. Vengustu ocita to, da ni sam izvedel te operacije, ko je opazil neustrezno biomehanicno obravnavo vretenc, saj sem imela realisticno moznost za preprecitev nezarascanja vretenc, ce bi mi bila revizijska operacija izvedena cim prej po prvi operaciji. Dodatno, mi je dr. Vengust v medvretencni prostor vstavil umetno snov ACTIFUSE, ki je KONTRAINDICIRAN pri zatrditvi med telesi vretenc in pri hudi degenerativni bolezni, kar je bilo oboje v mojem primeru. Kontraindikacija pomeni klinicno situacijo, v kateri zdravilo NE SME BITI UPORABLJENO zaradi varnostnih razlogov (znana ali pricakovana tveganja za nezelene reakcije). Revizijska operacija ni mogla popraviti nezarascenosti vretenc in ni zmanjsala bolecine. Pri 39 letih sem postala invalid 1.kategorije, moje zivljenje pa je popolnoma uniceno.

  Darja Mihelcic 05.12.2017 ob 20:51

Napiši mnenje

 

Vaši podatki bodo ostali anonimni.

Izkušnja je opis doživljanja zdravstvene oskrbe ali storitve.
Opišite zdravstvene težave, potek zdravljenja, občutke, počutje in rezultat zdravstvene oskrbe:

Mnenje je splošen opis zdravstvene oskrbe ali storitve.
Opišite vaše mnenje in ga podprite z razlogi:

V spodnjem polju označite približen datum izkušnje. (neobvezno)

Odnos do pacientov
Kvaliteta zdravljenja
Zaupanje
Dostopnost
Oceno oddajte le v primeru, da za ovrednotenje zdravnika obstajajo objektivna dejstva.

Za objavo komentarja na stran boste prejeli povezavo na vaš email naslov. Prosimo za objavo samo resničnih podatkov, ki se navezujejo na delo zdravnikov in institucij. Namen spletne strani Zdravniki.org ni blatenje zdravnikov in zdravstvenega osebja, ampak deljenje izkušenj in mnenj, ki omogočajo zdravnikom vpogled v njihovo delo, in pacientom lažjo izbiro zdravnika. Vsi žaljivi komentarji bodo iz strani izbrisani.