No-image
Povprečna ocena: 3.6
3.6
6 ocen

dr. med. Ljubomir Rončević

SpecializacijaGinekologija in porodništvo
Mesto zaposlitveUniverzitetni klinični center Ljubljana
Uredi / Dodaj podatke

Mnenja 6 mnenj

 • Obe moji nosečnosti vodil prav Dr. Rončević. Obe sta bili malo pod vprašanjem, ker CTGji niso bili v redu. In sem hodila non stop k njemu, da bi se prepričal, da vse poteka kakor treba. Naredil mi je tudi zunanji obrat, in me je pustil 24 v porodnišnici na opazovanje. Tudi ko sem imela tahikardijo, to vzel zelo resno in me takoj poslal k internistu na opazovanje in zdravljenje. Moram reči, da res je, da je redkobeseden, ampak vedno je strokoven in točen. Vedno je dosegljiv, vem da sem hodila prav v porodnišnico in sem kar klicala z recepcije in vedno je prišel in rešil, kar je bilo za rešiti. že 12 let sem z njim in dokler še dela, bom naprej hodila k njemu

  Anonimno 03.12.2014 ob 15:49
 • Izkušnja moje žene: 1. ginekologinja dva tedna pred pričakovanim datumom poroda nameri obseg glave 35cm; glede na ostale okoliščine predlaga carski rez z napotnico 2. Rončević na datum pričakovanega poroda nameri 33cm in vztraja pri naravnem porodu 3. 10 dni po datumu pričakovanega poroda vstavi tabletko za sprožitev. 4. sledi mučenje: 18h poroda in 6h iztisa. Otrok je bil velik, glava po porodu 36cm obsega, obratna lega (+2cm) 5. otrok poškodavan hodil eno leto v razvojno ambulanto 6. žena poškodovana, potrebna operacija Večkrat sem iskal pot, da bi to Rončeviću osebno predal, pa nimajo niti emailov na spletni strani. Težko dam kakšno pozitivno besedo zanj ali za Ljubljansko porodnišnico, ki ima edini cilj: biti PRVA porodnišnica po deležu naravnih porodov. Bi si želel, da bi bila na prvem mestu zdravje otroka in matere. Da sva z drugim otrokom šla v Postojno, ni potrebo razlagati. Popolnoma druga izkušnja.

  Anonimno 20.02.2014 ob 15:47
 • Zelo skrben zdravnik, ki si vzame čas tudi za poslušanje problemov in pomaga z nasveti.

  Anonimno 05.04.2013 ob 21:26
 • Zdravnik h kateremu hodim že 15 let in vedno si vzame čas za pogovor in svetovanje. Lahko mu zaupam in vedno mi pomaga!

  Anonimno 03.04.2014 ob 7:47
 • Tri dni po predvidenem roku poroda me je ginekologinja napotila v porodnišnico Ljubljana zaradi povišanih beljakovin v urinu. V triažni ambulanti so mi vzeli test urina s pomočjo lakmusovega papirja ki je pokazal da beljakovin v urinu naj nebi bilo. Kljub temu me je zdravnica vseeno napotila na opazovanje na oddelek E, zatrdila mi pa je da ni razloga za sproženje poroda in da mi bodo zjutraj še enkrat vzeli urin. V takšni veri je moj partner odšel domov. Na oddelku sem imela ponoven CTG in oddala sem urin. Malo pred obiski je v sobo prišla sestra in me odpeljala na pregled pri dr. Rončević-u. Ta me je na kratko pozdravil in vprašal sestro če so testi urina že prispeli, ta je odvrnila da še ne. Doktor je opravil ginekološki pregled pri čemer je opazil da krvavim in to pripisal pregledu v triažni ambulanti. Mojega stanja ni komentiral in napotili so me nazaj v sobo. Že nekaj minut po prihodu sem v območju maternice začutila zelo ostro in intenzivno bolečino, ki ni pojenjala. Obšle so me grozne misli in spomin na krvavo rokavico ob pregledu in edina smiselna ugotovitev je bila da me je doktor ob pregledu kaj poškodoval. V bolečini sem se zvijala skoraj pol ure dokler v času obiska prišel moj partner. Vse skupaj ga je močno zaskrbelo saj je vedel da imam drugače visok prag bolečine. V tem času sem sama že prišla do ugotovitve da so to verjetno neke vrste popadki in da se je ob pregledu zgodilo nekaj nenavadnega. Partner je nemudoma odšel po zdravnika. Ob prihodu sem dr. Rončević-a vprašla ali mi je med pregledom mogoče vstavil tableto za sproženje poroda. Zasanjano je prikimal in ničesar ni komentiral. Do danes ne vem razloga za njegovo dejanje. Vse kar je pripomnil je da je bila moja reakcija zelo burna in nepričakovana. Ne vem zakaj mi o vstavitvi tablete ni ničesar povedal, saj bi se tako lahko psihično pripravila na porod, očitno pacienti nismo več pomembni in je njihovo delo opravljeno zgolj rutinjsko...???!!! Zaradi moje "burne reakcije" so bili popadki zelo intenzivni in močno boleči. Vmesnega prehoda ni bilo. Popadki so bili takoj na par minut. Zaradi tega so me nemudoma odpeljali v porodno sobo. Opravili niso niti britja in klistirja saj ni bilo časa. Zaradi neosebnega pristopa dr. Rončević-a se je moja porodna izkušnja začela izredno slabo. Upam, da si bo kdaj prebral te besede in se zamislil nad svojim ravnanjem in bil v bodoče do svojih pacientk bolj človeški. To so za nas občutljivi trenutki in takšna neosebna dejanja jih lahko zelo hitro pokvarijo.

  Anonimno 03.01.2014 ob 18:44
 • Zelo prijazen, odgovoril na vse dileme.

  Anonimno 15.01.2015 ob 13:03

Napiši mnenje

 

Vaši podatki bodo ostali anonimni.

Izkušnja je opis doživljanja zdravstvene oskrbe ali storitve.
Opišite zdravstvene težave, potek zdravljenja, občutke, počutje in rezultat zdravstvene oskrbe:

Mnenje je splošen opis zdravstvene oskrbe ali storitve.
Opišite vaše mnenje in ga podprite z razlogi:

V spodnjem polju označite približen datum izkušnje. (neobvezno)

Odnos do pacientov
Kvaliteta zdravljenja
Zaupanje
Dostopnost
Oceno oddajte le v primeru, da za ovrednotenje zdravnika obstajajo objektivna dejstva.