No-image

Zdravstveni domovi Zdravstveni dom za študente univerze v Ljubljani

Naslov Zdravstveni dom za študente univerze v Ljubljani Aškerčeva cesta 4
1000 Ljubljana

Kontakt

Telefon +386 (0)1 200 74 25
Fax +386 (0)1 252 78 80
Spletna stran http://www.zdstudenti.si

Opis

Zdravstveni dom za študente Univerze v Ljubljani je javni zdravstveni zavod, ki ga je Republika Slovenija ustanovila z namenom, da imajo študenti, ki študirajo v Ljubljani, celostno zdravstveno oskrbo na enem mestu.
Pokrivamo torej specifično populacijo: za dodiplomske in podiplomske študente, pa tudi za njihove učitelje, skrbimo na področju preventive (sistematski zdravstveni pregledi, obvezna cepljenja, zdravstvena vzgoja) in kurative. Pokrivamo področje splošnega zdravstvenega varstva, zobozdravstvenega varstva ter dve ambulanti specialistične dejavnosti: ginekologije in psihiatrije.
Temeljno poslanstvo javnega zdravstvenega zavoda ZDŠ izhaja iz ustanovne listine in naših prizadevanj za čim boljše zdravje omenjene populacije.
Vizija javnega zdravstvenega zavoda ZDŠ je v tem, da vsem, ki so v procesu šolanja zamenjali matično okolje in bivajo v Ljubljani želimo zagotoviti tak nivo preventivnega in kurativnega zdravstvenega varstva, da se lahko v polnosti posvečajo svojemu delu – študiju.
Kako do zdravnika v ZDŠ?
Študent, ki študira na katerikoli visokošolski ali univerzitetni ustanovi v Ljubljani, mora poskrbeti, da ima urejeno zdravstveno zavarovanje. Rednim in izrednim študentom zadošča osnovno zdravstveno zavarovanje, študenti, ki so brez statusa in tuji študenti, pa naj si priskrbijo druge oblike zavarovanja, vključno z dodatnim zdravstvenim zavarovanjem.
Priporočljivo je, da se po tako urejenem zavarovanju, študent opredeli za svojega osebnega zdravnika (zobozdravnika, ginekologa) v ZDŠ.
Opredelitev ali izbira osebnega zdravnika pomeni, da študentu lahko nudimo celovito zdravstveno oskrbo v primeru bolezni, poškodbe ipd.
Študenti, ki imajo izbranega osebnega zdravnika v domačem kraju, dobijo v našem zdravstvenem domu nujno pomoč v primeru nenadne obolelosti, sveže poškodbe, kontrole, nadaljevanje zdravljenja pa opravijo pri osebnem zdravniku.
Uredi / Dodaj podatke

Mnenja 1 mnenje

  • Zdravnica je res SUPER, glih danes sem bil pri njej. Enkratna! :)

    Jure Gašperšič 19.06.2012 ob 21:05

Napiši mnenje

 

Vaši podatki bodo ostali anonimni.

Izkušnja je opis doživljanja zdravstvene oskrbe ali storitve.
Opišite zdravstvene težave, potek zdravljenja, občutke, počutje in rezultat zdravstvene oskrbe:

Mnenje je splošen opis zdravstvene oskrbe ali storitve.
Opišite vaše mnenje in ga podprite z razlogi:

V spodnjem polju označite približen datum izkušnje. (neobvezno)